Koersonderzoek

Uw huidige werk bevalt u helemaal niet meer en u wilt ander werk? U bent zoekende, maar u hebt geen idee in welke richting? Of u heeft teveel ideeën en keuzes? Het koersonderzoek is een uitgebreid traject waarin we terug kijken. Met een blik op uw verleden neemt u concrete stappen voor uw toekomst.

Weer volledig op koers voor het vervolg van uw loopbaan. Dat is wat ons koersonderzoek u biedt.

We gaan de diepte in

Na de kennismaking en intake gaat u aan de slag met het schrijven van uw biografie. U beschrijft uw carrière en persoonlijk leven. We kijken op een intensieve maar ontspannen manier naar uw biografie. Wij laten u daaruit leren.

Daarna starten we met meerdere koersgesprekken. De informatie uit de biografiebespreking vullen we aan door te ontdekken wie u bent als mens. Waar zit uw kracht en passie? Wat zijn uw competenties en belemmeringen? Wat boeit u en wat juist niet? Hoe kijken andere mensen naar u?

Op naar de toekomst

De volgende stap in het koersonderzoek is uw blik naar de toekomst. Waar liggen uw behoeftes? Welke van die behoeftes zijn nieuw en welke niet? Waar krijgt u energie van? Wat zijn mooie, passende beroepen?

Daarna ontwerpt u, met onze ondersteuning, uw loopbaanplan. Dit is een concreet plan voor het vervolg van uw loopbaan. Dit loopbaanplan is toekomstbestendig, want wij leren u om het plan aan te passen wanneer nodig. Goed voor later, want u èn de arbeidsmarkt blijven in beweging.

We nemen de tijd

We nemen de tijd voor dit intensieve koersonderzoek. Het traject duurt ca. drie maanden. Elk gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. U krijgt thuisopdrachten die we bespreken bij de volgende afspraak.

Kenmerken van het koersonderzoek

In het koersonderzoek draait het om het volgende:

  • We besteden aandacht en tijd aan het leren uit uw levensloop tot nu toe.
  • U krijgt inzicht in uw kwaliteiten en valkuilen, belemmeringen en behoeftes, inspiratie en motivatie.
  • U verkent de arbeidsmarkt.
  • U maakt duidelijke keuzes met behulp van een beroepskeuzeonderzoek.
  • U hebt een helder beeld welke opleidingen, trainingen en ontwikkelingen nodig zijn.
  • Psychologisch onderzoek kan deel uitmaken van het traject.
  • U maakt een persoonlijk loopbaanplan.

Kosten

De kosten zijn € 1.250,- incl. BTW