Koersonderzoek

Je huidige werk bevalt je niet meer en je zoekt iets anders? Je bent zoekende, maar je hebt geen idee in welke richting? Of je hebt teveel ideeën en keuzes? Het koersonderzoek is een uitgebreid traject waarin we terug kijken. Met een blik op je verleden neem je concrete stappen voor je toekomst.

Weer volledig op koers voor het vervolg van uw loopbaan. Dat is wat ons koersonderzoek u biedt.

We gaan de diepte in

Na de kennismaking en intake ga je aan de slag met het schrijven van jouw biografie. Je beschrijft jouw carrière en persoonlijk leven. We kijken op een intensieve maar ontspannen manier naar jouw biografie. Wij laten je daaruit leren.

Daarna starten we met meerdere koersgesprekken. De informatie uit de biografiebespreking vullen we aan door te ontdekken wie je bent als mens. Waar zit jouw kracht en passie? Wat zijn jouw competenties en belemmeringen? Wat boeit je en wat juist niet? Hoe kijken andere mensen naar je?

Op naar de toekomst

De volgende stap in het koersonderzoek is jouw blik naar de toekomst. Waar liggen jouw behoeftes? Welke van die behoeftes zijn nieuw en welke niet? Waar krijg je energie van? Wat zijn mooie, passende beroepen?

Daarna ontwerp je, met onze ondersteuning, jouw loopbaanplan. Dit is een concreet plan voor het vervolg van jouw loopbaan. Dit loopbaanplan is toekomstbestendig, want wij leren je om het plan aan te passen wanneer nodig. Goed voor later, want jij èn de arbeidsmarkt blijven in beweging.

We nemen de tijd

We nemen de tijd voor dit intensieve koersonderzoek. Het traject duurt ca. drie maanden. Elk gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Je krijgt thuisopdrachten die we bespreken bij de volgende afspraak.

Kenmerken van het koersonderzoek

In het koersonderzoek draait het om het volgende:

  • We besteden aandacht en tijd aan het leren uit jouw levensloop tot nje toe.
  • Je krijgt inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen, belemmeringen en behoeftes, inspiratie en motivatie.
  • Je verkent de arbeidsmarkt.
  • Je maakt duidelijke keuzes met behulp van een beroepskeuzeonderzoek.
  • Je hebt een helder beeld welke opleidingen, trainingen en ontwikkelingen nodig zijn.
  • Psychologisch onderzoek kan deel uitmaken van het traject.
  • Je maakt een persoonlijk loopbaanplan.

Kosten

De kosten zijn € 1.250,- incl. BTW