TIJD VOOR EEN FEESTJE

 

Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar het is echt waar:

Inmiddels 20 jaar geleden, ik werkte als ZZP’er bij Saxion Hogeschool in Deventer bij de Academie Mens en Arbeid als docent methodiek en studiecoach. Ik moest mij laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en heb toen besloten dat dat het moment was om mijn eigen onderneming te starten. Triskellon werd de naam. De naamgever was de triskell, een Keltisch symbool dat staat voor de draai die iedereen in zijn leven hoopt te vinden en waar ik graag aan meewerk.

9 oktober 2001 is de datum waarop ik Triskellon heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vandaag besteed ik er aandacht aan via sociale media. Het jubileum vindt in stilte plaats. Even geduld…

 

 

WAT IS TRISKELLON?

 

Sinds 2001 is Triskellon ontwikkeld tot wat het nu is. Een professioneel bedrijf beschikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan loopbaancoaching. Wij maken gebruik van een uitgebreid netwerk van professionals, om onze klantenkring zo goed mogelijk te bedienen.

 

 

TRISKELLON GAAT GROEIEN

 

Wil je meedoen? Lees dan eerst even verder.

 

 

VOOR WIE IS TRISKELLON?

 

Triskellon is er voor iedereen, want loopbaancoaching is er voor iedereen, die actief is op de arbeidsmarkt. Werkzoekenden, werknemers maar ook werkgevers. Loopbaancoaching is onmisbaar.

 

 

WAT IS LOOPBAANCOACHING?

 

Loopbaancoaching betreft het brede scala van alle activiteiten die erop gericht zijn om iemand te helpen een eerste of nieuwe stap te realiseren in zijn loopbaan. Dat kan zijn aan het begin van een loopbaan, maar ook middenin een loopbaan en zelfs aan het eindpunt ervan.

 

Waar gaat het concreet om?

In de eerste plaats: alles dat te maken heeft met het maken van een keuze en het nemen van een besluit over de te bewandelen nieuwe richting. Daarbij gaat het om vragen als, wat drijft je? Wie ben je? Waarvoor ben jij op aarde? Wat houdt het woord perspectief in voor jou? Wat zijn je competenties? Wat zijn je afknappers? Wat zijn je interesses? In welke levensfase verkeer je? Wat is jouw opleidingsniveau? Heb jij je maximale opleidingsniveau bereikt? Waar liggen jouw kansen op de arbeidsmarkt? Hoeveel uur wil jij werken? Wat heb je ervoor over? Er zijn heel veel middelen beschikbaar om bovenstaande vragen te beantwoorden. Hoe meer goede, natuurlijk op betrouwbaarheid gecheckte middelen worden ingezet, hoe diepgaander het traject zal zijn en hoe betrouwbaarder het resultaat.

 

Als een profiel is opgesteld van de wensen en behoeften van de kandidaat, maar ook van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt treedt de volgende fase in: het realiseren van het genomen besluit. Daarbij gaat het om coaching bij het werk vinden zelf. Het geven van training. Het iemand aanleren van de vaardigheden die nodig zijn om werk te vinden. Het schrijven van een motivatie en een CV. Het voeren van een gesprek. Het opbouwen en inschakelen van het eigen netwerk. Onmisbaar ook: het bieden van mental coaching. Om op die manier de kandidaat een steuntje in de rug te geven. Altijd staat de zelfredzaamheid van de kandidaat voorop.

 

De laatste jaren vindt er verbreding plaats van de activiteiten. Loopbaancoaching betreft ook coaching bij het te behouden van de huidige positie met aandacht voor o.a. vitaliteitscoaching (beweging!) en aandacht voor zingevingsvragen. Goede arbeidsvoorwaarden en een goed opgezette structuur van functionerings- en beoordelingsgesprekken zijn al lang niet meer voldoende om iemand op de rit te houden. Het gaat er niet meer zo zeer om wat je doet maar vooral ook waarom je dit doet.

 

De loopbaancoach is niet zomaar een coach. Daarvan zijn er meer dan genoeg. Met allemaal prachtige benamingen die meestal door henzelf zijn bedacht. Het gezegde luidt niet voor niets dat er tegenwoordig meer coaches zijn dan klanten.

 

De loopbaancoach is de lifecoach met een niet te onderschatten hoeveelheid kennis van de beroepenwereld, de arbeidsmarkt en niet te vergeten van arbeidsmarktcommunicatie. Die kennis bestaat uit parate kennis en uit betrouwbare informatiebronnen. Al die kennis integreert de loopbaancoaching op elk passend moment in zijn werk. Naast aandacht voor het leven nu, laat de loopbaancoach ook concreet perspectief zien voor het leven straks, op de korte termijn en op de lange termijn. De loopbaancoach is daarmee de lifecoach ++.

 

 

TOEKOMST TRISKELLON

 

De behoefte onder werknemers aan een andere werkomgeving was enkele jaren geleden volgens een onderzoek van de Noloc, de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches, circa 20%. De komende jaren verwacht ik een toename. Dit is het gevolg van de gekantelde arbeidsmarkt waarbij werknemers het in veel gevallen voor het zeggen hebben. Het is ook het gevolg van het toenemende belang van het aspect zingeving voor mensen, niet in de laatste plaats met name onder jongeren. Het is van belang dat Triskellon op alle onderdelen ondersteuning kan bieden. Met gekwalificeerde mensen, een stevig netwerk, goede marketing en een goed ingerichte backoffice ligt de wereld voor Triskellon open.

 

Voor Triskellon bestaan legio mogelijkheden. Het kan zoals nu een regionaal actief bedrijf blijven. Het kan ook uitgroeien tot een landelijk werkend netwerkbedrijf met een kern van vaste medewerkers, aangevuld met regionaal en lokaal werkende zzp-ers.

Schaalvergroting maakt Triskellon ook tot een interessante(re) contractpartij voor organisaties als grote bedrijven, UWV, gemeenten en verzekeringsmaatschappijen.

 

 

DOE JE MEE?

 

Als jij je herkent in het bovenstaande en je daarnaast herkent in het uitgangspunt van Triskellon: ‘oog voor de ander, oog voor jezelf’, handelt vanuit de liefde voor de mens en vanuit de overtuiging dat iedereen even belangrijk is, inclusief denkt en handelt, neem dan contact op!

Laat me je motivatie en je enthousiasme zien, het maakt me niet uit hoe. Ik wil ook graag je geactualiseerd CV of een verwijzing naar je LinkedIn-profiel.

Mail me deze toe via wimkooi@triskellon.nl. Eerst bellen mag ook: 06-20097955.

 

Hoelang wacht je nog?