Autopech. En dat zoals altijd op een hoogst ongelukkig tijdstip. Mijn vrouw vertrok onlangs voor een afspraak maar kwam niet ver. Nog geen 500 meter van huis begon de motor te ‘stotteren’, kon ze de auto achterlaten en onverrichterzake naar huis gaan. Met de pest in. Goed dat ik niet thuis was…..

De Wegenwacht die ik in de loop van de dag optrommelde stelde al snel een diagnose die ik maar met moeite begreep en zeker niet ga reproduceren. Je zou me uitlachen beste bloglezer. Ik gun het je niet. Probleem met een bougie en/of bobine. Ik dacht altijd dat dat net zoiets was als codeïne, morfine en cafeïne. Maar hij schijnt in de auto te zitten. Ergens op een plek waar ik het liefst zo min mogelijk kijk.

Toen ik de man vertelde dat ik blij was dat hij de auto weer aan de praat had vanwege een lange rit in verband met mijn werk die enkele dagen later op mijn programma stond vroeg hij wat ik doe. Ik ben loopbaancoach zei ik.  O, zei hij. En vertelde mij toen dat hij ook wel eens een loopbaantraject had gevolgd. Hij was op een gegeven moment over gestapt naar ander werk maar zijn triskell draaide daar niet. Hij vond zijn draai daar dus niet. Het sein om een loopbaancoach in te schakelen.

De uitkomst van het traject was voor hem verrassend. Hij leek het gelukkigst te zijn als……..  Wegenwacht. De ANWB was aan het werven en het duurde niet lang of mijn Wegenwacht deed weer zijn oude werk. Dolgelukkig. Nog steeds. Merkbaar. Niet alleen de motor van mijn auto draaide, ook zijn eigen triskell draaide. Als een tierelier!

Is dit een verrassende uitkomst van een loopbaantraject? Nee. We maken het vaker mee. Maar het geeft niet. Ook de bevestiging vinden dat je juist wel op je plek zit is een uitstekend resultaat van een loopbaantraject! Je twijfel is grotendeels weg en je doet je werk met veel meer overtuiging en plezier. Dat wil je toch?